11 - 27 septembrie
VICTORIA TOWER, Calea Victoriei 15

Descoperă în siguranță expozițiile muzeului Art Safari

Șapte ediții de Art Safari ne-au adus, ani la rândul, mai aproape de voi. Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România găzduiește Pavilioane expoziționale distincte, fiecare purtând semnătura unui curator.

Expozițiile Art Safari 2020

Gheorghe Petrașcu

Despre farmecul realității

La aproape 50 de ani de la ultima mare retrospectivă Gheorghe Petrașcu, propunem o reîntâlnire cu o parte din inventarul bogat al creației artistului, urmărind traseul acestuia. Petrașcu s-a impus încă de la începuturile sale pe simezele celor mai relevante manifestări artistice românești, fiind apreciat ca unul dintre cei mai importanți mari maeștri de început de secol XX.

Curatori: Ovidiu Cîrstina și Ruxandra Dumitru

Școala de la București

Tradiție, amor, trădare

Expoziţia survolează scena artistică bucureşteană de după 1989. Curatorul porneşte de la o selecţie fără îndoială subiectivă de artişti din generaţii diferite şi de la străduinţa de a fi reprezentate în expoziţie cât mai multe dintre limbajele artistice prezente în aceste cele mai recente trei decenii în peisajul artistic al capitalei României.

Curator: Silvia Rogozea

Cel mai iubit eveniment de artă al anului

Sabin Bălașa

ALBASTRU

Vecină cu elementele metaforei, poeziei și fabulosului, arta lui Sabin Bălașa este străbătută de mituri în care omul și Universul au o legătură puternică, acesta din urmă înfățișând o realitate infinită, impenetrabilă și dominatoare. Temele creației sale își vor găsi resursele în legendele, ori istoria poporului român, iar alteori vor fi inspirate de mituri și simboluri umane generale, precum și de probleme ideatice și sociale contemporane.

Curator: Ioana Spiridon

GuerrilLa Girls

THE ART OF BEHAVING BADLY

După expoziții la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Veneția, Van Gogh Museum și Art Basel și o carieră de aproape patru decenii, celebrul grup activist și feminist Guerrilla Girls vine în România la Art Safari. Are you ready for The Art of Behaving Badly?

Courtesy of Guerrilla Girls

Cel mai iubit eveniment de artă al anului

Tururi ghidate

Călătorie în jurul Art Safari în 60 de minute. Pentru că arta merită simțită, dar și înțeleasă, Art Safari aduce și în 2020 tururile ghidate, conduse de specialiști în artă, gata să vă poarte în lumea artei!

Art Safari Kids

În cadrul programului educațional, copiii își dezvoltă creativitatea participând la atelierele de artă special realizate pentru aceștia.
Explicăm arta pe înțelesul copiilor!

Art is your Superpower

CALL FOR ART

Noul proiect Art Safari Kids - Pavilionul Copiilor - își propune să adune într-o expoziție unică toate lucrările realizate de cei mici (3-12 ani) în perioada statului acasă.

Până pe 25 august, aveți șansa unică să ne trimiteți lucrarea celui mic la adresa: ART SAFE , Băiculești 29 A, București și noi o expunem în Pavilonul copiilor.

Ce trebuie să știți?

* Lucrarea - desen sau pictură - trebuie să aibă dimensiunea maximă de A4 sau A3.

* Fiecare copil poate participa cu o singură lucrare în expoziție.

* Numele și vârsta copilului trebuie să fie notate în partea dreaptă jos față a lucrării cu creionul.

Țară invitată - Israel

Întâlnirea unică cu lucrările textile a lui Avisaar contribuie la explozia de culoare și farmec din ediția acestui an.

Condiții speciale de vizitare a expozițiilor Art Safari București

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecțional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziționale diferite. Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spațiul expozițional, aceasta fiind o condiție obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugați să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, care va fi pus la dispoziție la intrarea în Art Safari și în multiple alte puncte, la fiecare nivel expozițional.

Cum a fost experiența din 2019?

Cum a fost experiența din 2019?

Unde va avea loc Art Safari 2020

Art Safari așază Bucureștiul pe harta marilor evenimente culturale europene.

Organizator

Sub patronajul

Dumitru Gorzo, Head, 2012, colecție privată
Gheorghe Petrașcu, Lucreția în interior, colecție privată
Alexandru Rădvan, Husband and wife, 2013, colecție privată
Sabin Bălașa, Muzele, 1999, colecție privată
Guerrilla Girls, Do Women Have to Be Naked to Get Into the Met. Museum?, 1989, courtesy of Guerrilla Girls
Gili Avissar, courtesy of the artist
Health vector created by pikisuperstar - www.freepik.com
People vector created by stories - www.freepik.com
People vector created by freepik - www.freepik.com