11 - 20 septembrie

Palatul Pinacotecii București
(str. Lipscani 18-20)

În contextul recomandărilor autorităților privind evenimentele din perioada apropiată organizatorii Art Safari București, eveniment aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București, au decis reprogramarea acestuia în perioada 11-20 septembrie 2020. Toate biletele și abonamentele achiziționate online până în acest moment vor fi valabile pentru perioada 11-20 septembrie 2020, nu este necesară schimbarea lor.

Vino la evenimentul de artă al anului!

Șapte ediții de Art Safari ne-au adus, ani la rândul, mai aproape de voi. Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România găzduiește Pavilioane expoziționale distincte, fiecare purtând semnătura unui curator.

Bilete

Bilet

30 lei

60 lei

acces o zi

Abonament

60 lei

120 lei

acces zilnic

Expozițiile Art Safari 2020

Gheorghe Petrașcu

Despre farmecul realității

La aproape 50 de ani de la ultima mare retrospectivă Gheorghe Petrașcu, propunem o reîntâlnire cu o parte din inventarul bogat al creației artistului, urmărind traseul acestuia. Petrașcu s-a impus încă de la începuturile sale pe simezele celor mai relevante manifestări artistice românești, fiind apreciat ca unul dintre cei mai importanți mari maeștri de început de secol XX.

Curatori: Ovidiu Cîrstina și Ruxandra Dumitru

Școala de la București

Tradiție, amor, trădare

Expoziţia survolează scena artistică bucureşteană de după 1989. Curatorul porneşte de la o selecţie fără îndoială subiectivă de artişti din generaţii diferite şi de la străduinţa de a fi reprezentate în expoziţie cât mai multe dintre limbajele artistice prezente în aceste cele mai recente trei decenii în peisajul artistic al capitalei României.

Curator: Silvia Rogozea

Cel mai iubit eveniment de artă al anului

Sabin Bălașa

ALBASTRU

Vecină cu elementele metaforei, poeziei și fabulosului, arta lui Sabin Bălașa este străbătută de mituri în care omul și Universul au o legătură puternică, acesta din urmă înfățișând o realitate infinită, impenetrabilă și dominatoare. Temele creației sale își vor găsi resursele în legendele, ori istoria poporului român, iar alteori vor fi inspirate de mituri și simboluri umane generale, precum și de probleme ideatice și sociale contemporane.

Curator: Ioana Spiridon

GuerrilLa Girls

THE ART OF BEHAVING BADLY

După expoziții la MoMA, Tate Modern, Centre Pompidou, Bienala de la Veneția, Van Gogh Museum și Art Basel și o carieră de aproape patru decenii, celebrul grup activist și feminist Guerrilla Girls vine în România la Art Safari. Are you ready for The Art of Behaving Badly?

Courtesy of Guerrilla Girls

Cel mai iubit eveniment de artă al anului

Tururi ghidate

Călătorie în jurul Art Safari în 60 de minute. Pentru că arta merită simțită, dar și înțeleasă, Art Safari aduce și în 2020 tururile ghidate, conduse de specialiști în artă, gata să vă poarte în lumea artei!

Art Safari Kids

În cadrul programului educațional, copiii își dezvoltă creativitatea participând la atelierele de artă special realizate pentru aceștia.
Explicăm arta pe înțelesul copiilor!

Cum a fost experiența din 2019?

Cum a fost experiența din 2019?

Unde va avea loc Art Safari 2020

Art Safari așază Bucureștiul pe harta marilor evenimente culturale europene.

Sub patronajul:

Dumitru Gorzo, Head, detaliu, colecție privată
Gheorghe Petrașcu, Lucreţia în interior, colecție privată
Sabin Bălaşa, Muzele, colecție privată
Alexandru Rădvan, Husband and Wife, detaliu, colecție privată
Guerrilla Girls – Birth of Feminism, 2001, copyright © Guerrilla Girls and courtesy of guerrillagirls.com