Partener strategic
Sub patronajul
28 sept. - 03 oct. 2021 Palatul Dacia-România
Bucură-te de condiții de acces apropiate de normalitate, la evenimentul de artă al anului!
Art Safari poate fi vizitat în prezent de oricine, în deplină siguranță.
Bilet
80 lei
Abonament
160 lei
Acces zilnic
Night Tours
150 lei
miercuri — duminică de la 22:00 la 01:00
Private guided tour, Live music Toulouse Lautrec, Drinks
VIP
250 lei
Unlimited access, Night Tour access
Expozițiile Art Safari 2021
Samuel Mützner
Pe urmele lui Claude Monet

Expoziția va analiza impactul impresionist și neoimpresionist al lui Mützner și anii petrecuți alături de Claude Monet asupra direcțiilor artistice din România și ale unei epoci aflate într-un exploziv proces de reînnoire.

Etapa Giverny, hotărâtoare în evoluția sa artistică, deschide drumul către lumină și culoare în pictura românească. În expoziţie se vor regăsi pânzele din marile călătorii ale lui Mützner în jurul lumii: Japonia, Venezuela, Statele Unite ale Americii.

curator: Rodica Marian
Cel mai iubit eveniment al anului Cumpără
Seducție și triumf în artă
Femei-artist în România

Expoziția realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor femei-artist din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă. O parte dintre ele și-au continuat activitatea și după cel de-al Doilea Război Mondial, într-un nou și dificil context politic și ideologic.

curator: Elena Olariu
echipa curatorială: Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan Ghilia
Aducem arta aproape de tine Cumpără
Constantin Piliuță
Culoare de zenit

Artistul omologhează în pictura românească scena de gen ca expresie a derizoriului cotidian și tablourile cu subiect floral ca loc de manifestare a esteticii simplității și armoniei paletei. Ambele sunt atinse nu numai de paloare într-o lumina vie, levantină, dar și de pasiuni ardente, exprimate de subtilele arabescuri ale compoziției.

Este o ilustrare a acelui „spiritus loci” ce balansează paradoxal între frecventarea hazardului și seninătatea contemplării propriei inacțiuni sau a frumuseții în expresia sa vegetală. Piliuţă a adus zâmbetul în istoria artei noastre, produs fie de spectacolul cotidianului contingent, fie ca expresie a încântării atunci când simplitatea lumii se dezvăluie ca mister al său.

curator: Călin Stegerean
Arta cucerește Bucureștiul Cumpără
Superheroes/Antiheroes
Tendințe în arta contemporană românească

Expoziția explorează rolul comunităților creative din România și diversele modalități actuale de expresie vizuală, de la desen la țesătură, instalație sau ceramică. Arta supercontemporană românească din acest deceniu nu este ușor de restrâns într-o singură expoziție. Și în ciuda faptului că poate părea provocatoare în conținut sau deconcertantă în estetic, ea este de fapt expresia unor vremuri în care lumea se schimbă cu o viteză amețitoare. Asocierile simbolice și metaforice dintre artă și societate sunt ușor de remarcat în lucrările expuse. Supereroul servește ca metaforă supremă a artistului și capacității sale de a explora, problematiza și critica societatea contemporană.

curatoare: Raluca Ilaria Demetrescu
Vizitează în siguranţă Art Safari Cumpără
Fii voluntar la Art Safari!

Iubești arta? Programul de voluntariat Art Safari se adresează iubitorilor de artă interesaţi să se implice în toate etapele organizării și desfășurării evenimentului cultural al anului!

Trimite-ne CV-ul tău la adresa info@artsafari.ro.

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se face controlat, iar traseul de vizitare este unul tip circuit unidirecțional, fiind stabilite fluxuri de vizitare în zone expoziționale diferite. Vizitatorilor le este verificată temperatura la intrare iar accesul publicului este permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe durata vizitei.
Program

luni-duminică: 12:00—21:00*

Night Tours, în zilele de miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică de la ora 22:00 la 00:00 (acces între 22:00 și 22:15)

*accesul persoanelor care intră la 20:30 este până la ora 21:30
Bilet
80 lei
Abonament
160 lei
Acces zilnic
Night Tours
150 lei
miercuri — duminică de la 22:00 la 01:00
Private guided tour, Live music Toulouse Lautrec, Drinks
VIP
250 lei
Unlimited access, Night Tour access
Palatul Dacia-România și ARCUB Hanul Gabroveni